Lasiosaajat koolla

21.10.2024

Yli 50 inlookilaista asentajista työnjohtoon kokoontui syyskuussa syventymään lasin erikoispiirteisiin. Lasiosaajien teemäpäivien ohjelman tavoitteena oli avartaa tietoa materiaalin käytöstä kahden päivän aikana. Lasiosaajamme tutkivatkin lasiseinien erilaisia toiminnallisuuksia, materiaalin yksityiskohtia ja erityisvaatimuksia. Ympäri maan tulleet lasiosaajat saivat tutustua showroomiimme Herttoniemessä. 

Lasin ammattilaiset kiinnostuivat erityisesti Inlookin omasta äänilaboratoriosta, jossa tutkitaan lasin ominaisuuksia, akustiikkaa ja äänen kulkua. Hiljaisten tilojen tarve on kasvanut entisestään. Inlookin äänilaboratoriossa testataankin tarkemmin lasiseinien ja seinäjärjestelmien ääneneristävyyttä. Järjestelmälasiseinillä voi suunnitellun ääneneristävyyden toteuttaa kustannustehokkaasti ja tyylikkäästi. 

Lasiosaajapäivillä keskityimme pääosin lasiseinäkäytäntöjen läpikäyntiin, lasituotteiden yksityiskohtiin sekä lasirakentamisen erityisvaatimuksiin. Lasin ammattilaiset uppoutuivat myös digitaalisuuden osa-alueisiin, kierrätyksen ja kiertotalouden merkityksellisyyteen sekä työergonomiaan, sillä lasien siirtäminen ja logistiikka edellyttää tarkkaa tekniikkaa ja tietämystä. Kotiin tuomisina olivat uudet materiaaliopit sekä rento yhdessäolo Inlookin kollegoiden kanssa. 

Lasiosaajien teemapäivillä osaaminen vahvistui entisestään. Yhdessä tekeminen, oppiminen ja kokemusten jakaminen auttaa meitä monessa projektissa jatkossa.