Page 37 - Sisäänrakennettu tarina - INLOOK 1967–2017
P. 37

                                 tuli partneri, jolla oli hyvien tavaratoimittajien ansiosta aina mahdolli- suus tuoda sisäkattomateriaalien uusinta kehitystä edustavia tuotteita Suomen rakennusmarkkinoille.
Kansainvälisten kontaktien lisääntyessä näkökulma yhtiön yritystoiminnassa alkoi väkisinkin suuntautua Suomen rajojen ulko- puolella tarjoutuviin mahdollisuuksiin, ensin tavarantoimittajiin, mutta vähitellen myös asennusmarkkinoille.
Finlandia-talo oli valmistunut vuonna 1971. Neljä vuotta myöhemmin E. Hiltunen ky oli mukana sen kongressisiiven rakennustöissä toteuttaen uniikkeja sisäkattoratkaisuja. Kongressisiiven arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti Kaarlo Leppänen Alvar Aallon näkemyksen pohjalta. Niin ikään yhtiö oli tekemässä modernia kongressitilarakenta- mista edustavaa Hanasaaren ruotsalais-suoma- laista kulttuurikeskusta. Ruotsin valtio antoi Suomelle anteeksi sodanaikaisia velkoja, mistä kiitokseksi Suomi rakensi vastalahjaksi maiden välisiä kulttuurisiteitä vahvistavan kulttuuri- keskuksen, joka vihittiin käyttöön 1975.
”Meillä oli työn alla kohde, jonne asensimme Lock-kattoa. Katto oli suunniteltu vaalean beesin väriseksi. Auto toi meille kirkkaan punaista materiaalia. ”Tuli vähän eri sävyistä”, Valtsu Valtavirta sanoi puhelimessa arkkitehdille, ja lähti näytteet mukanaan selvittämään asiaa. Kovana kauppamiehenä Valtsu puhui punaisen beesiksi.”
Esko Varila
 Pääkaupunkiseudun hotellikirjoa
täydensi vuonna 1977 valmistunut, arkkitehti
Martti I. Jaatisen suunnittelema Hotelli
Korpilampi, jonka työmaalla sai tulikasteensa
työnjohtotehtävissä Yrjö Puukko. Puukko oli
yrityksen palveluksessa vuoteen 2007. Hän ehti
käydä työnjohtotehtävissä läpi kansainväliset rakennushankkeet niin etelässä kuin idässäkin ja toimi myöhemmin yhtiön urakoinnin vetäjänä.
37






















































































   35   36   37   38   39