Page 147 - Sisäänrakennettu tarina - INLOOK 1967–2017
P. 147

                                rakennusten ja liikekohteiden toteuttajana. Arvostusta sekä yhtiötä että sen perustajan elämäntyötä kohtaan kohtaan kuvaa myös Erkki Hiltuselle vuonna 2004 myönnetty rakennusneuvoksen arvonimi.
Merikeskus Vellamo Kotkassa toi työmaan sisäkatto- ja seinä- verhoustöiden nokkamiehelle Risto Markkulalle Suomen Sisäkatto- yhdistys ry:n myöntämän Vuoden sisärakentaja -palkinnon. Arkkitehti Ilmari Lahdelman suunnitteleman Vellamon muotokieli kuvastaa maininkeja, jota myös korkean näyttelytilan tammiviilukatto ilmentää. Myös kaarevat seinäpinnat on tehty tammiviilupaneelista. Katto- ja seinäverhouksia on Vellamossa yli 12 500 m2.
Inlook Oy toi uutuutena markkinoille julkisivu- ja sisustusverkot. Inlook Oy asensi saksalaisen GKD:n arkkitehtonisia verkkoja muun muassa Vantaan Pyhän Laurin kappeliin. Vuonna 2010 käyttöönotetun kappelin suunnittelivat arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara. Inlook Oy:n työ on huomioitu muun muassa kappelin saamalla kansainvälisellä The Copper in Architecture Award 2011 -palkinnoilla.
Vuonna 2010 valmistui Musiikkitalo, joka on toistaiseksi yhtiön historian suurin yksittäinen projekti. Muun muassa talon kustannuk- siin, Makasiinien suojeluun ja Töölönlahden suunnitteluun liittyvien ongelmien ratkeamisen jälkeen talon rakentaminen oli päästy aloitta- maan vuonna 2006.
Talon suunnittelivat LPR-arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Marko Kivistö, Ola Laiho ja Mikko Pulkkinen. Akustiikkasuunnittelusta vastasi Yasuhisa Toyota. 36 000 neliömetrin rakennuksessa on
1 700-paikkaisen pääsalin lisäksi viisi pienenpää konserttisalia, audi- torio, opetustiloja, ravintola, kahvio, kirjasto ja muita toimintatiloja.
Musiikkitaloprojektin laskennasta yhtiössä vastannut Kari Nurminen kertoo laatineensa pääurakoitsijalle budjettia kolme kuukautta, tilanneensa tavaroita kolme kuukautta ja lopuksi olleensa kolme kuukautta työmaalla.
147



























































































   145   146   147   148   149